Női vízilabda – Versenyben maradnának az egri lányok

2018.03.07

Szerda este megkezdi szereplését az OB I rájátszásában a ZF-Eger női vízilabda csapata.

Női OB I., legjobb négy közé jutásért, 1. mérkőzés
Budapest, 2018.03.07. (szerda) 18 óra 45 perc
FTC – ZF-Eger

Az elődöntőbe jutás a tét, amelynek eléréséhez hatalmas fordulatra és óriási bravúrra van szüksége Biros Péter együttesének – írja az Agriasport. A lebonyolítás szerint a szombaton zárult alapszakasz első két helyezettje, az UVSE és a Dunaújváros biztos résztvevője az elődöntőnek. Mellettük még ugye további két hely kiadó.

A harmadik pozícióban zárt BVSC a hatodik Szentessel, míg a negyedik Ferencváros az ötödik Egerrel csatázik. A továbbjutás az egyik fél megszerzett hetedik pontjáig tart. Az egymás elleni meccsek pontjait hozták magukkal a csapatok. Mivel a Fradi oda-vissza legyőzte csapatunkat, így 6-0-ra áll a párharc a zöld-fehérek javára, ráadásul a jobb alapszakaszbeli helyezésnek köszönhetően a fővárosiaké a pályaelőny is.

Somhegyi Noémiéknek a négybe kerüléshez három egymást követő meccsen nem szabad kikapniuk, sőt nyerniük kell. Az erőviszony ismeretében ez nagyon nehéz lesz. A szerda este elsődleges célja, hogy versenyben maradjunk, ugyanis ferencvárosi siker esetén le is zárul a párharc, a mieink pedig az ötödik hely megszerzéséért játszanának tovább. A népligeti uszodában 18 óra 30 perces kezdettel feszülnek egymásnak a csapatok.

Borítókép: Lénárt Márton

az eredeti hír itt elérhető