Egri csillagok – a Nemzeti Színház színpadán

2018.03.08

A Nemzeti Színházban az utolsó próbákat tartják, március 9-én bemutatják Gárdonyi Géza nagyszerű regényének színpadi átiratát.

Gyerekszemszögből ábrázolja az Egri csillagok történetét a Nemzeti Színház új előadása, erről korábban itt írtunk. A különleges színpadi átiratot Zalán Tibor költő, dramaturg készítette el a teátrum számára, a történet elmesélésében nagy szerepet vállal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.

Gárdonyi Géza regényének színpadi adaptációját Vidnyánszky Attila és Zsuráfszky Zoltán rendezésében március 9-én mutatják be a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciójában.

A darab utolsó próbáit megtartották, melyen fotók is készültek:

A Nemzeti Táncszínház táncosai az Egri csillagok címû színdarab próbáján a Nemzeti Színházban március 7-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
Bodrogi Gyula (középen) Szulejmán szultán szerepében az Egri csillagok című színdarab próbáján a Nemzeti Színházban március 7-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
Mosolygó Míra (b) Vicuska, Schnell Ádám (k) Jumurdzsák és Balogh Attila András (j) Gergő szerepében az Egri csillagok című színdarab próbáján a Nemzeti Színházban március 7-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

az eredeti hír itt elérhető