Hamarosan indul! Félszáz program az Egri Tavaszi Fesztiválon

2018.03.08

Március közepén az Egri Csillag fellövésével kezdődik el a már nagyon várt Egri Tavaszi Fesztivál. A rendezvény május elsejéig számos programot kínál, minden generációt megszólítva.

Kiállítás, koncert, film, zenei, tánc- és színházi produkció, képzőművészeti program. Elég színesre sikeredett az idei programkínálat, bőséges választékkal várja közönségét az Egri Tavaszi Fesztivál.

– A fesztivál ezúttal is a “Csillagtól csillagig” mottó jegyében szerveződött, azaz továbbra is hangsúlyosan kötődik Eger borkultúrájához – mondta el Antal Anett, az eseményt szervező Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Fotó: Nemes Róbert

– A március 15-én az első palack 2017-es évjáratú Egri Csillag felnyitásához kapcsolódó rendezvénnyel induló és az ugyancsak hagyományos Egri Csillag Weekenddel záruló rendezvénykavalkád minden korosztályhoz és érdeklődési körű látogatóhoz szól – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Bor, hungarikumok, koncertek – programok városszerte

Ez utóbbit rendkívül fontosnak tartja Martonné Adler Ildikó alpolgármester, aki arra is rámutatott, a város valamennyi kulturális intézménye, és számos egyesület vett részt a programok kialakításában, összefogásuk eredménye a sokszínű, változatos kikapcsolódást ígérő rendezvény.

Lőrincz György, Martonné Adler Ildikó és Paulikovics Ildikó a sajtótájékoztatón (Fotó: Nemes Róbert)

A több mint 50 programból álló gasztrokulturális fesztivál első napja felvonulással indul a vártól a Líceumig. E program keretében 15 borászat több mint 30 bora ízlelhető meg, bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag valamint idén először Egri Bikavérek is részt vesznek a kóstolón, ugyanis – ahogyan Lőrincz György az Egri Borút Egyesület elnöke fogalmazott:

“eljön az a pillanat, amikor egy szép vörösbort is megkíván az ember”.

Március 21-én a várban az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánításának egyéves születésnapjáról emlékeznek meg, de újdonság és sok érdekességet tartogat a két nappal később kezdődő Hungarikum Piknik is. A hungarikumok seregszemléjének március 23. és 25. között a Szépasszonyvölgy ad otthont, ahol egy-egy borászat lesz majd egy-egy hungarikum “házigazdája”, és szó lesz a hungarikumok szerepéről a turizmus fejlesztésében – hangsúlyozta Paulikovics Ildikó, a Kulturma Vársomarketing Csoport szakmai vezetője.

A fesztiválon fellép például Tóth Vera, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Magyar Állami Népi Együttes, a Csík Zenekar, a Honeybeast, áprilisban zenél majd a Deák Bill Blues Band. Számos program lesz tehát a városban, miközben az utcákon, a tereken, a bevásárlóközpontokban rögtönzött fesztivál előadásokba botlik az érdeklődő. Részletes programot a rendezvény honlapján, ide kattintva találtok, de érdemes követni az EgerHírek programajánlóját is.

az eredeti hír itt elérhető