Íme az Önkormányzati Bizottságba delegált civilek névsora

2018.03.09

Országosan is egyedülálló és példaértékű dologról van szó: az egri civil delegáltak tanácskozási, véleményezési és javaslattételi joggal részt vehetnek Eger MJV Önkormányzati Bizottságainak döntéseket előkészítő munkájában. Ennek megfelelően – március 7-i, alakuló ülésén – az Egri Civil Kerekasztal tagokat delegált az önkormányzati testületekbe.

Az Eger Városi Civil Fórumot követően megtartotta alakuló ülését az Egri Civil Kerekasztal. Az ülés egyik fő napirendje volt a civil delegáltak megválasztása. Az ECK és a helyhatóság kapcsolatának egyik fontos eleme a civil delegáltak részvétele az önkormányzati munkában. A delegáltak a partnerség jegyében véleményük, javaslataik megfogalmazásával segítik a bizottságokban folyó, döntéseket előkészítő munkát – tájékoztatott Jakabné Jakbak Katalin, az ECK soros elnöke.

A most megválasztott civilek egy éven át képviselik a nonprofit szférát, közülük többen – korábbi munkájuk alapján – megerősítést kaptak a folytatásra, ám a Kerekasztal új delegáltaknak is bizalmat szavazott.

A Kerekasztal döntése alapján következő egy évben az alábbi delegáltak vesznek részt az önkormányzati bizottságok munkájában:

Városimázs Bizottság: Badacsonyi Bohus Gabriella

Városi Szociális és Családügyi Bizottság: Jakabné Jakab Katalin

Városgazdálkodási Bizottság: Haász Tamásné

Városképi és Környezetvédelmi Bizottság: Rittenbacher Ödön

Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság: Dr. Renn Oszkár

Egri Értéktár Bizottság: Román Gáborné

az eredeti hír itt elérhető