Morvai Krisztina: a Jobbik lepaktál a baloldallal

2018.03.10

Tessék kiállni és az emberek szemébe mondani, hogy soha semmilyen körülmények között, sem a szocialistákkal, sem a DK-val, sem pedig közvetve az LMP-n keresztül ezekkel az emberekkel nem kötünk szövetséget – ezt javasolta péntek este az Echo TV műsorában Morvai Krisztina a Jobbiknak és Vona Gábornak.

Az ex-jobbikos szerint a Jobbik lepaktál a baloldallal, pontosabban az MSZP-vel és a DK-val, azokkal a politikusokkal, akik 2002 és 2010 között elrendelték a vízágyúzást, ezzel közel száz embernek súlyos, maradandó sérülések okozva.

Mióta kilépett a pártból, annak elnöke nem beszél vele. A műsorban Morvai Krisztina kifejtette – szerinte az lehet, az indok, hogy figyelmezette a Jobbikot a szemkilövetésekre és nem engedte volna, hogy valaha is a tárgyalásokat folytasson a párt az MSZP-vel és a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val. Hozzátette: sokkal átláthatóbbá és nyilvánosabbá kéne tenni a pártok közti együttműködési tárgyalásokat.

Holott az LMP,  akivel a Jobbik tárgyalásokat folytat, épp az ellenkezőjét vallja – hívta fel rá a figyelmet Morvai Krisztina az Echo TV-n. – Az újabb botrányba keveredett Hadházy Ákos azt mondta, hogy nagyon nagy baj, hogy kiszivárognak információk arról, hogy hogyan tárgyalnak egymással az ellenzéki pártok, hogy ki kivel fog együttműködni. Ha annyira szeretjük a transzparenciát, akkor az állampolgároknak nincs köze ahhoz, hogyha leadja a szavazatát, akkor tudja, kire-mire szavazott? –tette fel a kérdést az ep képviselő.

Morvai Krisztina azt mondja – a Jobbiknak a régi értékekhez kellene tartania magát és nem lepaktálni a szemkilövetőkkel. Ezek nagyon nehéz napok, nagyon nehéz órák! Ezt nekem nagyon-nagyon fájdalmas megélni. – zárta gondolatait az Európai Parlamenti képviselő.

Borítókép: MTI

az eredeti hír itt elérhető