Boeuf bourguignon, Grőber Jenő és a világkörüli útra induló Monopole Rhapsody

2018.03.11

Világkörüli útra indul a Kovács Nimród Winery Rhapsody Bikavére, hiszen a 2014-es évjárat bekerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába.

Ez azt jelenti, hogy számos kiváló minőségű magyar bor között képviselheti majd a hazai borkultúrát a külképviseleteken és a diplomáciai rendezvényeken – adta hírül Facebook oldalán a Kovács Nimród Winery.

– A Monopole Rhapsody Bikavér 2014 hűen tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokunk egyediségét. Előbbi vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet, testet, utóbbi kötött barna erdőtalaja gazdag és tiszta aromát ad a bornak. Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Merlot és Cabernet Francfajtákból házasítottuk bikavérünket, melynek ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel – részletezik a bor tulajdonságait.

Érdemes kipróbálni ételben is: a boeuf bourguignon vagyis a burgundi marha garantáltan ízletes lesz a  Monopole Rhapsody Bikavérrel. A receptért klikk ide.

Érdekesség, hogy Grőber Jenő Egerben azon a történelmi pincesoron, a Verőszalán tevékenykedett, ahol napjainkban a KNW is készíti borait (és mutatja be nagy sikerrel hét határon túl, a napokban éppen a Santa Barbara-i Pinot Noir Fesztiválon). Grőber Jenőt az Egri Bikavér atyjának tartjuk, ő volt az aki először leírta a Bikavér “receptjét” 1912-ben. Izgalmas olvasmánnyal szolgál a nagy elődről a KNW blogjában, ide kattintva.

az eredeti hír itt elérhető