Beszakadt az út – Átmeneti a helyzet a Csíky utcában

2018.03.12

Március 12-én, a reggeli órákban beszakadt az útpálya a Csiky utca és a Barkóczy út találkozásánál. A keletkezett lyuk felülről nézve mintegy 40 x 40 cm-es kiterjedésű, alatta azonban egy mély kráter húzódik, így a közlekedés biztonsága érdekében szükséges volt egy kb. 4 x 4 méteres terület forgalomtól való elzárása.

A megoldást az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében tervezett – és a Maczky utcában már el is kezdett – rekonstrukció átütemezése jelenti. A helyzet mihamarabbi rendezése érdekében a kivitelező nem végez ideiglenes helyreállítást (amely megközelítőleg 8-10 millió forintba is kerülhetne), hanem a TOP forrás terhére tervezett, végleges megoldást készíti elő, együttműködésben az önkormányzattal és a Heves Megyei Vízmű Zrt-vel – tájékoztatott Zentai László, önkormányzati médiareferens.

Az autósok és a közlekedők türelmét kérik, s egyben felhívják a figyelmet arra, hogy ne megszokásból közlekedjenek, hanem fokozott óvatossággal közelítsék meg a Csiky és Barkóczy utcák kereszteződését!

A jelenlegi helyzetben – a buszok, a kétirányú autós forgalom és a Csiky utcán felfelé közlekedők útjának biztosítása érdekében – fontos a türelem és a figyelmes közlekedés.

Fotó: Korsós Viktor/heol.hu

az eredeti hír itt elérhető