Női kézilabda – Győzelem a fővárosban, két ponttal vezet az EKESC

2018.03.12

Rangadót nyert az Eszterházy KESC női kézilabda csapata az NB I/B keleti-csoport, 19. fordulójának szombati mérkőzésén a fővárosban.

NB I/B, keleti-csoport, 19. forduló
Szent István OTP – Eszterházy KESC 23-29 (14-16)

Az egriek 29-23 arányban győzték le az Építők-csarnokban házigazda Szent István-OTP együttesét – írja az Agriasport. Az első és második helyezett párharca előtt az egyetemisták egyetlen ponttal előzték riválisukat, így egy fővárosi siker az EKESC listavezető pozíciójának elveszítését jelentette volna.

Szerencsére ez nem valósult meg, jó játékkal, szép győzelmet arattak Debre Viktor tanítványai. Ráerőltették akaratukat a rutinos játékosokból álló Szent Istvánra, akik a kezdetektől futottak az eredmény után. Kisebb hullámvölgyei azért akadtak az Eszterházynak, de ez egy ilyen rangadón szinte természetes. A jó védekezés megalapozta az eredményes támadójátékot. Sári Barbara, Petrovics Gerda és Iván Emese szép gólokkal segítette a csapatot. A második felvonás derekán szorongatott ugyan a hazai együttes, de szerencsére tudott újítani az EKESC, így nem lett probléma. Sőt a végjáték már izgalommentes volt, így a sikert magabiztos teljesítménnyel érték el a mieink.

Az Eger úgy vezet kétpontos előnnyel a bajnokságban, hogy követlen üldözőivel letudta mérkőzéseit. Persze mindez nem jelent automatikus bajnoki címet, de kétségtelenül komoly lépéselőnyben vannak lányaink.

az eredeti hír itt elérhető