A látássérültek problémáit ismerték meg a Polgármesteri Hivatal dolgozói

2018.03.13

Közintézményekbe szervezett előadássorozatot a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete. A cél a látássérült emberekkel való kapcsolattartás segítése. Kedden délután a városházára érkezett a program, az önkormányzatnak fontosak fogyatékos embertársaink.

A NAV Heves Megyei Igazgatósága, a Heves Megyei Kormányhivatal, a Makhot Ferenc Kórház, az Egri Törvényszék, a KMKK Közlekedési Zrt., valamint a Polgármesteri Hivatal is részt vesz a rendezvénysorozaton. Előadásokat, interaktív beszélgetéseket szerveztek, később eszközbemutatót, majd közös sporteseményeket, például csörgőlabda mérkőzéseket tartanak a dolgozóknak. Elhangzott: Magyarországon körül-belül 80 ezer látássérült ember él.

Cél az „érzékenyítés”

Tóthné dr. Kiss Orosz Mária, a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének elnöke elmondta: a tapasztalatok szerint az a célravezető, ha először magukról beszélnek egy picit a látó embereknek, a mindennapok nehézségeiről, aztán megérkeznek a kérdések, kialakul egy kötetlen beszélgetés.

A városnak fontosak fogyatékos embertársainkat

A programon ott volt Martonné Adler Ildikó alpolgármester, aki elmondta: az önkormányzatnak hosszú évek óta fontos, hogy a felújításra kerülő közterületek és középületek akadálymentesítve legyenek, és egyéb módon, például sportesemények támogatásával is segítsék a mozgás-, látás-, hallássérült embereket.

az eredeti hír itt elérhető