Vízilabda – Akár már nyolcas döntőt érhet a Spandau legyőzése

2018.03.13

Szerda este kis túlzással már a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe kerülésért játszik a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. A Bitskey Uszodában 18 óra 30 perctől kezdődő mérkőzésen a német Spandau Berlinnel csap össze Dabrowski Norbert alakulata.

A mieink a csoport második helyét foglalják le, öt ponttal kevesebbet gyűjtve, mint a listavezető Pro Recco. Az olasz sztárcsapat csoportgyőzelme biztosnak tűnik. Velük együtt még további négy gárda harcolhatja ki a Final8-as szereplés jogát – olvasható az Agria Sport oldalán.

A továbbjutó négyes már javában körvonalazódik, a ZF-Eger helyzete akár irigylésre méltó is lehet. Mitrovicsék hat ponttal előzik meg az ötödik – már nem továbbjutó pozícióban lévő – Jadran Herceg Novit. Ha legyőzzük szerdán a német bajnokot, a Jadran pedig kikap a Pro Recco otthonában, akkor az előnyünk tizenkettőre duzzad.

Nem szabad ugyanakkor nyugodtnak lenni. A Spandau az „odavágós szakaszban” a Szolnok és az Eger legyőzésével is felhívta magára a figyelmet. Német, montenegrói, szerb, holland válogatottak erősítik keretüket, rajtuk kívül két magyar játékos, nevezetesen Baksa László és Péterfy Mihály is náluk pólózik. Éles csapat érkezésére lehet számítani, hiszen a Spandaut is hajtja az első négybe kerülés.

Az egrieknek szükségük van a sikerélményre, hiszen a magyar bajnokság utóbbi mérkőzései alapján hullámvölgybe kerültek. Egy BL-győzelem jó alapot adhat ahhoz, hogy ismét egyenesbe kerüljünk.

A csoport további mérkőzésein a már említett Pro Recco – Jadran párharc mellett a Szolnok a holland Alphent fogadja, míg a Staeua Bukarest ellenfele a spanyol Sabadell lesz. Az A-csoportban, az egyre reménytelenebb helyzetben lévő OSC Görögországba utazik az Olympiakoszhoz.

A további részletekért kattintsatok az agriasport.hu oldalra!

Borítókép – Archív fotó: Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető