Zongorát állított ki az EKMK a plázában – próbáld ki bátran!

2018.03.13

Keddtől bárki odaülhet az Egri Kulturális és Művészeti Központ által kiállított zongorához az Agria Parkban.

Az akciónk célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zene hétköznapi életünk része és fontos, hogy minden nap hagyjuk magunkat átadni a muzsikának akár úgy, hogy mi magunk is zenélünk. Ezért is jelentkezik az intézmény különleges zenei programokkal a tavasszal – tájékoztatott az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

A hangszert pedig egy igazi zongoraművész, Gaál Gaszton avatta fel.

Természetesen a kiállított zongorához bárki odaülhet és kipróbálhatja magát. A tavasszal pedig számos olyan különleges zenés programot szervez az EKMK, amiben fiatalok,irodalmat kedvelők, zenei szakemberek és a színház szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre valót.

Március 17-én jelentkezik először új zenei sorozatuk, a Csengő-Bongó. A programon Lúdas Matyi történetét láthatják a gyerekek egy más köntösben, zenei feldolgozásban, majd március 26-án egy nemzetköileg elismert jazzgitáros, Jonathan Kresiberg kápráztatja el tudásával a nagyérdeműt.

Áprilisban ikonok sora érkezik hozzánk, 7-én Bérczesi Robi, a Hiperkarma frontembere szólóestjével lép fel, majd a Magyar Költészet Napjának alkalmából Földes László HOBO zenés irodalmi estjét üdvözölhetjük a Forrás színpadán. A könnyűzene és a színház rajongóinak pedig két igazi csemegével szolgálunk. Földes Eszter és Lovasi András elképzeléséből, a Kiscsaillag zenekar közreműködésével készült Semmi konferenciát április 16-án mutatják be a Gárdonyi Géza Színházban.

A hónap végén, április 29-én Cseh Tamás-est debütál megyeszékhelyünkön, ami nem más, mint Bereményi Géza és Cseh Tamás alkotásaiból készült Kelet-Nyugati Pályaudvar.

az eredeti hír itt elérhető