Karácsony: én vagyok Orbán Viktor egyetlen esélyes kihívója

2018.03.14

Egerben ismertette Karácsony Gergely az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MSZP és a Párbeszéd közös választási programját. A tíz pontos szociális demokrácia programban véleménye szerint az egészségügy és az oktatás kérdésköre a legfontosabb, aminek érdekében elindította a “csendes forradalmat”, vagyis az emberi tőkébe való befektetést. A program szerint az országnak jól képzett szakemberekre van szüksége.

Karácsony kiemelte – a kormányváltás érdekében már létezik a valódi baloldali összefogás, amiben a főszerepet az MSZP játssza, elsősorban együttműködve a Párbeszéddel, a DK-val és a liberálisokkal, de várják az LMP csatlakozását is.

Az Eger Híreknek arra a kérdésére, hogy mit gondol, van esélye nyerni a baloldali összefogásnak az április 8-ai választáson? Azt felelte: Mindenképpen. Hozzátette,  Orbán Viktornak ő az egyetlen esélyes kihívója és nem Vona Gábor. Szerinte a Jobbik elnök megbízhatatlan, aki váltogatja elveit, hiszen radikális jobboldaliból demokratává vált az évek alatt. Ha a baloldali összefogás nyer a választáson, biztosan ő lesz a miniszterelnök – tette hozzá magabiztosan.

az eredeti hír itt elérhető