„Másként látni” – programsorozat Egerben

2018.03.14

Az Egri Törvényszék örömmel tett eleget a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete felkérésének, hogy vegyen részt a „Másként látni!” szemléletformáló programsorozatban.

A látássérültek mindennapi életükben számtalan nehézséggel néznek szembe, a közlekedéstől, a hivatali ügyintézésen át, az egészségügyi ellátásig. A program célja, hogy az egyes közszolgáltatást nyújtó munkahelyeken a dolgozók, akik ilyenkor kapcsolatba kerülnek velük, felismerjék, miként segíthetnek hatékonyan egy fogyatékossággal élő személynek – tájékoztatott Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivő.

Fotó: Egri Törvényszék

Az Egri Törvényszék feladata ebben a programban a látássérülteket segítő jogi háttér megvilágítása volt, hogy a programban részt vevő munkáltatók munkavállalói egy átfogó képet kapjanak a segítségnyújtáshoz.

A programsorozat keretében dr. Magos Andrea, dr. Murányiné dr. Perbíró Andrea, dr. Bánhidy Erzsébet törvényszéki titkárok és dr. Bohus Nóra járásbírósági fogalmazó előadást tartottak a NAV Heves Megyei Igazgatóságán, az egri Markhot Ferenc Kórházban, a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél és nem utolsó sorban az Egri Törvényszéken.

Fotó: Egri Törvényszék

A programsorozat négy részből áll. Ebből kettőt – a jogi előadást és az interaktív beszélgetést –  március 9-én és 10-én lebonyolították az Egri Törvényszéken, ezen természetesen több látássérült személy is részt vett. Március 23-án eszközbemutató lesz, amelynek keretében a törvényszék munkatársai megismerhetik a látássérültek mindennapjait, nehézségeiket, és speciális eszközeiket.  A programsorozat zárásaként március 26-án összegzik az egy hónap alatt szerzett tapasztalatokat.

az eredeti hír itt elérhető