Üzenet a palackban – a PET Kalózok és a Tisza története megfilmesítve

2018.03.14

A PET Kupa egy filmes csapat kalandos tiszai forgatásából nőtte ki magát egyedülálló környezetvédelmi programmá. A kezdeményezés eredményeinek egyik kulcsa, hogy filmekkel mutatják be a világnak, amit a Tiszáért tesznek.

Az évek során sok, különleges értékkel bíró nyersanyag gyűlt össze, melyeket eddig nem mutattak be. Ebből az archívumból, a legjobb, legérdekesebb jelenetek felhasználásával most egy új, önálló dokumentumfilm született, amely egy órában mutatja be a PET Kupa történetét és mesél a Tisza élővilágáról – tájékoztatott Kiss János, az ökocentrum ügyvezető igazgatója.

Üzenet a palackban

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és felszámolása, több száz folyamkilométer megtétele a Tiszán, több ezer önkéntes bevonása – eddig ez a Tiszai PET Kupa egyenlege.

De vajon mi rejlik a számok mögött? Honnan jött az ötlet, milyen emberek működtetik, és meddig hajlandóak elmenni annak érdekében, hogy a Tisza megint tiszta legyen? Az Üzenet a palackban a PET Kalózok és a Tisza története.

Ide kattintva megnézhetitek a film előzetesét.

A filmet március 25-én, 15 óra 30 perctől, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum 3D mozitermében tekinthetitek meg, érdemes.

az eredeti hír itt elérhető