Továbbra is óvatosan és körültekintően közlekedjünk!

2018.03.19

A hétvége folyamán hétfő délelőttig csaknem húsz alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói a rendkívüli téli időjárás okozta káreseményeknél. Jellemzően közlekedési balesetek és veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fák miatt érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

Megyénkben, elzárt település nincs, az áramszolgáltatással csak rövid időre voltak problémák, amelyet az áramszolgáltató szakemberei gyorsan elhárítottak. Bár látszatra enyhített a szorításán a márciusi tél, hófúvásokra, csúszós utakra továbbra is lehet számítani – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A megyei katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy biztonságuk érdekében gépjárművel csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak. Ügyeljenek a követési távolságra és a megváltozott útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztására.

Ha mégis gépjárművel útnak indulnának, azt csakis télnek megfelelő állapotú járművel tegyék. A járműben legyen, hólánc, mobiltelefon-töltő, feltöltött telefon, láthatósági mellény, GPS vagy térkép, tartalék kabát és takaró, meleg ital és víz. Tankoljunk a szokásosnál több üzemanyagot.

Előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen megváltozik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról. A tájékozódáshoz mindenkinek ajánljuk a katasztrófavédelem ingyenes „VÉSZ” alkalmazását, illetve honlapját is. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az  aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján olvashat.

az eredeti hír itt elérhető