Kertészné Kormos Noémi: A Jobbik fasiszta párt

2018.03.20

A Jobbikon kívüli, „demokratikus ellenzék” melletti szavazásra szólította fel a választópolgárokat Kertészné Kormos Noémi, a DK és az MSZP egri képviselőjelöltje. Szerinte a Jobbik fasiszta párt, amelynek nem számít a választók akarata, csak taktikázik a hatalom érdekében.

Kemény kritikát fogalmazott meg a Jobbikkal szemben Kertészné Kormos Noémi a DK és az MSZP közös egri képviselőjelöltje Facebook oldalán. – Nem kéne a tolvajokat nácikra cserélni – hangsúlyozta, kijelentve, hogy a Jobbik fasiszta párt, hiszen Vona Gábor pártelnök helyénvalónak érzi a kémiai kasztrálást, az emberek kiirtását. Emlékeztetett, hogy Vona bőszen tiltakozik a “XX. századi” pártokkal való együttműködés ellen, ugyanakkor azt teljesen rendben lévőnek találja, hogy elfogadja Simicska Lajost szponzorként, aki nem mellesleg a Fideszt is győzelemre segítette.

Kertészné Kormos Noémi és Gyurcsány Ferenc – Fotó: TvEger

Kertészné utalt Mirkóczki Ádám egri jobbikos képviselőjelölt kijelentésére is, miszerint nincs szükségük semmilyen egyezségre, hiszen 75 egyéni körzetben úgyis nyer a Jobbik. A DK-s politikus ezután feltette a kérdéseket: „Csak ez számít? Hogy ők nyernek? És mi van a maradék 31 körzettel? Legyen a Fideszé? A Jobbiknak ennyire nem számít a választók akarata? Akkor mennyiben különbözik a Fidesztől?”  Hangsúlyozta, hogy a Jobbik arra nem adta a szavát, hogy ellenzékként nem áll a Fidesz mellé. – Ha már most elutasít mindent, ami más, mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ő, mi lesz, ha kormányra kerül? – fejezte ki aggodalmát a baloldali jelölt.

Bejegyzésében kitért arra is, hogy Morvai Krisztina felszólította saját pártját: inkább százszor Orbán, mint a baloldal. „A Jobbik taktikázik. Ha a Fidesz nyer – a Jobbik is nyer. Ha a Jobbik nyer – a Fidesz is nyer! Kedves Választópolgárok! A tét nem kicsi! Gondoljuk meg, hová húzzuk az x-et április 8-án! Demokratikus ellenzék vagy Fidesz – Jobbik? Döntsünk okosan!” – zárta gondolatait Kertészné Kormos Noémi.

Korábban nem volt ilyen markáns véleménye a DK jelöltjének Mirkóczkiról, vélhetően azért támadta meg a Jobbik politikusát, mert nem lép vissza a javára. A kemény, fasisztázó kritika azt jelzi, hogy a  barátkozást kiábrándulás követte és a két ellenzéki jelölt között éles harc várható április 8-ig.

az eredeti hír itt elérhető