Kövér László: Meg kell védenünk eredményeinket!

2018.03.20

Nyitrai Zsolt meghívására Egerbe és Füzesabonyba látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki lakossági fórumot tartott az Polgárok Házában.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: az elmúlt időszakban számos olyan eredményt értünk el közösen, melyekre büszkék lehetünk. Évtizedes várakozás után végre elkészülhet az autópályát Egerrel összekötő M25-ös út, megalakult az Esterházy Károly Egyetem, hungarikummá nyilvánították az Egri Bikavért. Mi készen állunk arra, hogy a jövőben is folytassuk azt a munkát, amit elkezdtünk – jelentette ki. A közelgő országgyűlési választással kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte: csupán egyetlen felelős politikai erő létezik csak Magyarországon, ez pedig a Fidesz-KDNP.

Nyitrai Zsolt és Kövér László – Fotó: Nemes Róbert

Kövér László Házelnök a fórumon arról beszélt: célunk, hogy erőt adjunk egymásnak és a polgároknak a kampány végén. Mindezt pedig nem magunkért, hanem az országunk jövőjéért és utódainkért tesszük- hangsúlyozta.

A párt szimpatizánsait ugyanakkor emlékeztette arra, hogy nem szabad megfeledkezniük a 2002-es választás kudarcáról. „Tudnunk kell, hogy most sem lehet elkényelmesedni, mindenkinek el kell mennie szavazni, ha nem akar olyan katasztrofális következményekkel szembesülni, mint amit 2002 után megtapasztalhattunk” – figyelmeztetett Kövér László.

Emlékeztetett arra is, hogy a SZDSZ-MSZP kormány egyebek mellett azonnal megszüntette a lakástámogatási rendszert. Ez vezetett a devizahitelek tömeges felvételéhez, majd 1 millió 300 ezer család rettegéséhez és félelméhez, hogy elveszíthetik az otthonukat. „Sokakon segítettünk, de ma is vannak kilátástalan helyzetben lévő adósok. A kormány minden erejével azon dolgozik, hogy segítsen a bajbajutottakon” – tette hozzá.

Kövér László és Nyitrai Zsolt – Fotó: Nemes Róbert

A kormányváltást követően hatalmas kihívással kellett szembenézni a Fidesz-KDNP pártszövetségnek,  hiszen a szakadék széléről kellett visszarántani az országot. „Mi más utat választottunk, mint elődeink. Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György miniszter vezetésével merőben más gazdaságpolitikát alakítottunk ki. Nemet mondva az IMF-nek és az Európai Uniónak. Nem a magyar emberek megszorításával csökkentettük a hiányt, hanem a külföldi multik és bankok adóztatásával jutottunk többletforráshoz”- szögezte le.

Kövér László kifejtette azt is: „valójában gazdasági érdekek motiválják külföldi bírálóinkat arra, hogy a jogállamiságot kérjék számon tőlünk, pedig egyszerűen csak a pénzről van szó”.

az eredeti hír itt elérhető