Úszás – Jól sikerült a felkészülés, bizakodó egriek az OB előtt

2018.03.20

Debrecen ad otthont március utolsó napjaiban a felnőtt országos úszó bajnokságnak. A honi úszósport krémje számára immár százhuszadik alkalommal bonyolítják le a viadalt.

Az Egri Úszó Klub versenyzői nagyszerű felkészülésen vannak túl – írja az Agriasport. Az egyesület elnöke egyben vezetőedzője Kovács Ottó hasonló szereplést vár, mint a tavalyi bajnokságon. A szakember elmondta, váltóinkat a legerősebb összeállításokban tudjuk felállítani. Az eddigi felkészülés jól sikerült és reméli, ez az eredményekben is meglátszik majd.
– Holló Balázs 400 méteres gyorsúszásában bízok, hogy egyéni csúcsot ér el, ezzel oda tud érni az érmes helyek egyikére. Matula Fanni, Békési Eszter és Muzsnay Zsófi szereplése remélem, hogy ifjúsági EB-csapattagságot fog érni – tette hozzá Kovács Ottó.

A klub legeredményesebb úszója Cseh László szerint minden tervezett munkát elvégeztek, az edzőtábor hasznos volt a felkészülésben és már alig várja a bajnokságot.

A felkészülés már a formába hozás szakaszában van. Plagányi Zsolt is megosztotta várakozásait Cseh László és Németh Nándor szereplése kapcsán.
– Az eltervezett felkészülést elvégeztük és jól is sikerült. A floridai edzőtábor nagy lökést adott a csapatnak, ugyanis az év nagy részében 25 méteres medencében tudunk készülni, így az 50 méteres medence és a melegégövi éghajlat nagy pluszt jelent számunkra. Cseh Lászlót nem szeretném túlterhelni év közben, ezért “csak” 50, 100, 200 méter pillangón és váltókban fog indulni. Németh Nándor esetében is hasonló a helyzet. 50, 100, 200 méter gyorsúszásban plusz váltókban fog indulni. Az ő esetében nagyon fontosak a jó idők, hogy a nyári Európa Bajnokságra a váltókba kvalifikálja magát – fejtette ki.

az eredeti hír itt elérhető