Kétszáznegyven induló a szezonnyitó Eger-ralin

2018.03.22

Népes mezőny, a nevezések alapján, az amatőröket is beleszámítva, 240 autó versenyez az országos rali-bajnokság szezonnyitó futamán, a hétvégi 11. Eger-ralin – mondta a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke csütörtökön, Egerben.

Oláh Gyárfás szerint igen erős idény elé néz a szakág, s kiemelte, hogy az egri, 160,73 km össztávú viadal először lesz része a Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) sorozatnak. A futamon ezért nemcsak Szlovákiából, hanem a többi szomszédos országból is számítanak résztvevőkre: több kategóriában (CEZ, ORB, ORC, Rallye2, Historic) majd kétszáz páros indulása várható, amit kiegészít az amatőrök mezőnye.

Sokakat vonzott a tavalyi versengés is (archív fotó: Nemes Róbert)

Adamovits Márk, a Credobus Eger Rallye nevet viselő verseny főszervezője tízéves versenyszervezői gyakorlatára hivatkozva dicsérte az egri önkormányzatot, mert ahogy fogalmazott: ilyen segítő közeggel még nem találkozott. A főszervező azt mondta, sikerült elérni, hogy vissza kellett utasítani nevezéseket, olyan sok volt a jelentkező a MAR, vagyis az amatőr kategóriában.

A tavalyi idényzárót a Vincze Ferenc, Bazsó Attila páros nyerte, és fotókat is készítettünk a versenyről, klikk ide érte.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kijelentette: örül annak, hogy a tavaly még szezonzáró versenyből idén ismét szezonnyitó lett. Mint mondta, a verseny legnagyobb hozadéka a város számára az idegenforgalom terén mutatkozik: valamennyi szálláshely telt házzal működik. Az alpolgármester jelezte: az esemény fontosságát tükrözi, hogy a város önkormányzata hárommillió forinttal segíti.

Rajtceremónia a Dobó téren

Az Eger-rali a hagyományoknak megfelelően a Dobó téri rajtceremóniával indul pénteken 16 órától. Szombaton 9.15-kor indulnak az autók a Szarvaskő-Egerbocs szakaszon, amelyet a pétervásárai elágazás-Bátor, az Egerbakta-Sirok és a Verpelét-Egerszalók etap követ.  A két nap folyamán az ORB mezőnye összesen háromszor teszi meg ezt a kört. Vasárnap siroki, illetve egerszalóki gyorsasági szakaszok következnek, fordított menetiránnyal. Ezeket egészíti ki a szomszédos megyébe átnyúló Borsodnádasd-Balaton útvonal – részletezte az MTI.

A rali-ob további programja:
Miskolc-rali április 27-29.
Iseum-rali, Szombathely, május 25-27.
Székesfehérvár-rali, június 15-17.
Veszprém-rali, július 6-8.
Ózd-rali, augusztus 24-26.
Mecsek-rali, október 12-14.
Zemplén-rali, november 9-11.

az eredeti hír itt elérhető