MSZP: a fiatalokban és unióban van a jövőnk

2018.03.23

A kivándorlás és az Európai Unióban maradás kérdéskörét ismertette Ujhelyi István az MSZP Európa Parlamenti képviselője, Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselővel. Álláspontjuk szerint Magyarország érdeke, hogy a fiatalok itthon maradjanak és továbbra is az unió tagja legyen Magyarország.

Mirkóczki Zita, mszp-s egri önkormányzati képviselő a pénteki sajtótájékoztatón elmondta – jelenleg Eger egyik nagy problémája a megtartó erő hiánya. Információi szerint évente 5-600 fiatal hagyja el a várost, hogy külföldön vállaljon munkát, sokan végleg kint maradnak. Hozzátette, ha az április 8-ai választás után a baloldal alakít kormányt, akkor elsődleges feladata lenne a fiatalok helyben tartása és a már külföldön élő fiatalok olyan lehetőségek megteremtése, amiért hazajönnének. Véleménye szerint ezt munkahelyteremtéssel, magas fizetéssel és bérlakásprogrammal lehetne megoldani elsősorban. Az MSZP 40 ezer bérlakást építene. Mirkóczki Zita hozzátette -a kezdéshez Egerben már 200 bérlakás is elegendő lenne, ugyanis sokan várnak jelenleg is bérlakásra.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője elmondta, a 2018-as év nem csak a magyar választásról szól, hanem arról is, hogy milyen pozíciót foglalunk el a továbbiakban az unióban. Jelenleg folyik az EU belső reformja, ami kétsebességes uniót fog eredményezni. A gyorsabban haladó részt a fejlettebb országok fogják alkotni, míg a másik felét a lemaradók. Az EP képviselő kiemelte – a cél, hogy hazánk a fejlődő Európához tartozzon és tovább tudjon gyarapodni, valamint most döntenek a 2020 utáni fejlesztési ciklus pénzeiről is. Emlékeztetett arra is, hogy hazánk az uniós csatlakozás óta rengeteg uniós forrásban részesült, ezen belül Heves megye 300 milliárd forintot kapott.

az eredeti hír itt elérhető