Jelentős árbevétel-növekedést ért el tavaly az Aventics Hungary Kft.

2018.03.25

Közel 16 százalékkal növelte árbevételét és több mint egytizedével dolgozóinak számát az Aventics Hungary Kft. 2017-ben – közölte az egri üzem ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Gödri István tájékoztatása szerint a vállalat 20,8 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami 15,6 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. Ezzel párhuzamosan 4,4 millió darab készterméket állítottak elő Egerben. Az ipari automatizálási, az élelmiszer- és csomagolóipari, valamint a vasúti- és tömegközlekedési területek megrendelései voltak a legjelentősebbek 2017-ben – tette hozzá.

Archív fotó: Nemes Róbert

Gödri István kiemelte: a társaság nem tömeggyártásra rendezkedett be. Ezt igazolja, hogy csaknem 30 000 féle alapanyagot és alkatrészt használnak, amelyet több mint 600 beszállítótól vásárolnak, és amelyekből több mint 20 000 féle, gyakran egyedi vevői igények szerint előállított, több paraméterében is konfigurálható készterméket állítanak elő. A megrendelések 92 százalékát ötven darab alatti tétel teszi ki – mondta, hozzátéve, ezt a változatosságot kizárólag folyamatos innovációval, szabványosítással, digitalizációval lehet fenntartani és fejleszteni.

A cég ezt szem előtt tartva komplett gyártósorokat telepít Svédországból, Németországból vagy Franciaországból, a második fél évben pedig élesítik a vállalatcsoport új online webshopját Magyarországon, amellyel céljuk az iparági szereplők magas színvonalú, minél gyorsabb kiszolgálása.

Több mint 500 a dolgozói létszám

Hegymegi István, az Aventics Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója tudatta, hogy a vállalat magyarországi értékesítési bevétele tavaly megközelítette az 1 milliárd forintot, ami 5,2 százalékos emelkedést jelent az előző évvel összehasonlítva; az új ügyfelek aránya ezen belül 7 százalékra nőtt. Szólt arról is, hogy az 545 főt foglalkoztató gyár dolgozói létszáma, az automatizálás és a hatékonyság-növelés eredményeként, az árbevétel-növekedésnél kisebb mértékben, 11 százalékkal bővült.

A több mint egy éve működő hazai termékfejlesztési és nemzetközi pénzügyi szolgáltató részlegek is tovább erősödtek: utóbbi mára tíz európai ország értékesítési képviseletét látja el, míg előbbi 19 mérnöknek ad munkát, és a feladatok bővülésével várhatóan további fejlesztés előtt áll.

Az Aventics a pneumatikai alkatrészek és rendszerek egyik piacvezető gyártója, amely az ipari automatizálás, az élelmiszeripar, a csomagolástechnológia, az orvostudomány, valamint az energetika területén állít elő termékeket és nyújt szolgáltatásokat. 

A több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkező konszern világszerte 2000-nél több dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyártási telephelyek mellett a cég több mint 100 országban van jelen.

az eredeti hír itt elérhető