Komplex betegellátás – korszerű, új műszerek az Urológiai osztályon

2018.03.27

A Markhot Ferenc Kórház Urológiai osztályán nemrég helyeztek üzembe egy új, az orvostudomány követelményeinek megfelelő, korszerű urológiai ultrahang készüléket, mely nagy pontosságú mintavételezést és pontos diagnózis felállítását teszi lehetővé az osztály szakorvosai számára.  

Dr. Mansour Bassel osztályvezető főorvos elmondta, a nagy értékű UH készülék kiváló minőségű képet nyújt a szervrendszer részeiről, a mintavételezést segítő fejekkel pedig jelentősen segíti az urológusok mindennapi munkáját. A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben az urológiai betegek komplex gyógyítása biztosított.

Fotó: EH

Szakrendeléseit beutaló nélkül kereshetik föl a betegek, előjegyzés nincs, mindenkit azonnal megvizsgálnak, ellátnak. A szakrendeléseken kiemelt szerepet kap a megelőzés, különös tekintettel a rákszűrésre, mely minden területen és szervnél fontos, az urológiában kimondottan a prosztata betegségek irányában.
Az Urológiai osztályon a női húgyutak, a férfi húgyúti és ivarszervek betegségeit gyógyítják. Ide tartoznak a vesék, vesevezetékek, húgyhólyag, valamint a húgycső megbetegedései. A férfiaknál ez kiegészül a herék, mellékherék, prosztata és ondóhólyag megbetegedéseivel illetve a termékenyítő képesség zavaraival. Tapasztalt fiatal szakemberek végzik el az endoscopos vese- és vesevezeték kőeltávolítási beavatkozásokat, melyekhez modern holmium lézert használnak.

Fotó: EH

Az osztály profiljába tartozik a vesekő zúzás (ESWL), endoszkópos prosztata és húgycső műtét, (szükség esetén lézerrel) nyílt vese- és prosztata daganat eltávolító műtét, endoszkópos húgyhólyag daganat eltávolító, női inkontinencia miatti műtét és férfi nemi szervek műtétei. Jelenleg az osztály orvosai laparoszkópos vese és prosztata műtétek bevezetésén dolgoznak, néhány hónapon belül elkezdik az ilyen jellegű műtéteket Egerben. A kórház korszerű műtőblokkjai biztosítják a feltételeket a beavatkozások elvégzéséhez.

Az osztályon jelenleg 30 ágyon fogadják a betegeket, 2, 4 és 6 ágyas kórtermekben. A tervek között szerepel a kórtermek további komfortosítása, minden kórterem vizesblokkal való ellátása.

az eredeti hír itt elérhető