Felújított utat és hivatalt adtak át Mezőtárkányban

2018.03.28

Két átadóra is sor került szerdán Mezőtárkányban. Hivatalosan is átadták a forgalomnak a település egy jelentős forgalmat bonyolító belterületi útszakaszát, ami 510 méter hosszan kapott új burkolatot. Illetve a hivatali dolgozók és az ügyfelek is birtokba vehették a szerdai nappal a teljes körűen felújított Polgármesteri Hivatal épületét.

Az elmúlt négy év alatt 2,4 milliárd Ft fejlesztési forrás érkezett Mezőtárkányra és 120 millió Ft adósságtól szabadította meg az állam a települést, aminek köszönhetően fejlődni tudtak– emelte ki az átadóünnepségen Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője. Ezzel a segítséggel meg tudott újulni az 510 méter hosszú, három méter széles útszakasz ami, a központtól egészen a horgásztóig vezet, így turisztikai szempontból is fontos.

Fotó: Nemes Róbert

Az hogy milyenek az útviszonyok, azok nagymértékben meghatározzák a helyiek életminőségét – tette hozzá a politikus, majd felidézte Egerben is megújult tavaly a gyalogúthálózat 1 milliárd forintból.  A rendszerváltoztatás óta ez volt a legnagyobb ilyen infrastrukturális fejlesztés a városban utak, járdák tekintetében.

Fotó: Nemes Róbert

Ezután átadták a belügyminisztériumi támogatásból és önerőből a közel 32 millió forintból felújított, energetikailag korszerűsített polgármesteri hivatal épületét.

Fotó: Nemes Róbert

Nyílászárókat cseréltek, külső szigetelést kapott az épület, felújították az elektromos hálózatot. Ezzel a beruházással javultak a munkakörülmények és költséghatékonyabbá tudták tenni a működést. Ennek érdekében napkollektorokat telepítettek , korszerűsítették a fűtést és kamerarendszert telepítettek az épületben. A felújítással 12 munkatárs és az ügyfelek körülményeit tették jobbá.

az eredeti hír itt elérhető