Vámos Csaba szerint ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt

2018.03.28

A Publicus Intézet készített felmérést az MSZP-Párbeszéd számára a közelmúltban. A függetlenként induló Vámos Csaba azt mondja: az adatok szerint Egerben nem a szocialisták és a DK jelöltje, Kertészné Kormos Noémi lett a befutó ellenzéki jelölt, hanem ő.

Az országos felmérés a Népszava különszámában jelent volna meg, de miután sok körzetben az MSZP, a Párbeszéd és a DK számára kedvezőtlen eredmények születtek, végül leállították annak terjesztését – mondta el az ügy részleteit a független jelölt. Vámos Csaba úgy véli, a magát demokratikus ellenzéknek beállító baloldali pártoktól ez igazán antidemokratikus lépés.

A témában tartott tájékoztatóján Vámos egyúttal kifejtette: nyílt levelet ír a Jobbik, az LMP és a DK vezetőinek, Vona Gábornak, Szél Bernadettnek és Gyurcsány Ferencnek, amelyben a Publicus Intézet felmérésének tükrében arra kéri majd őket, léptessék vissza egri jelöltjeiket. „Most elválik, hogy valóban kormányváltást szeretnének-e az ellenzéki pártok, vagy a kampányfinanszírozás és a politikai túlélés a valódi céljuk” – fogalmazott a független jelölt.

az eredeti hír itt elérhető