Gyurcsány Ferenc a DK egri kampányzáróján

2018.03.30

Megtartotta csütörtökön egri kampányzáró rendezvényét a Demokratikus Koalíció. A DK elnök felesége helyett ezúttal  maga a pártvezető, Gyurcsány Ferenc látogatott el a helyi szimpatizánsokhoz.  Az Összehozzuk Magyarországot országjárás egyik utolsó állomásán újból emlékeztetett a programjára. Kiemelte az egészségügy és az oktatás reformját, a nyugdíj felzárkóztatás kérdését és a kivándorlás megállítását.

A párt jelöltjei országosan összesen 45 egyéni választókerületben indulnak. A jelöltek visszaléptetésére március 31-én 11 óráig van lehetőség, így eddig az időpontig be kell jelenteni a pártszövetségeket is. Gyurcsány Ferenc  ennek ellenére még pénteken sem volt biztos abban, hogy kivel köthetnek megállapodást. Az LMP-vel és a Momentummal nem zárta ki az egyezséget, mert ezen pártok jelöltjeit jóval esélytelenebbnek tartja a sajátjuknál. A Jobbikkal való szövetséget azonban kizártnak tartja. Megerősítette azt is: egyoldalúan nem alkusznak már senkivel.

Gyurcsány Ferenc és Kertészné Kormos Noémi a fórumon azt is kijelentette: az egri választókerület, nem könnyű eset, de itt biztosan nem lép vissza DK jelöltje senki javára. A kampány hajrájában még nagyobb erővel folytatják a munkát. Továbbra is jelen lesznek  az utcákon és beszélgetnek az emberekkel.

Kertészné Kormos Noémi zárásként újra elmondta:  jó eséllyel indul a választáson.

az eredeti hír itt elérhető