Tízszer vonultak – tűzoltói beavatkozások az ünnepek alatt 

2018.04.03

Az ünnepek alatt tíz jelentősebb káresethez vonultak megyénk tűzoltói. Főként balesetek miatt riasztották őket.

Pénteken Szúcson egy gépjármű oszlopnak ütközött, majd egy családi ház udvarán állt meg. A pétervásárai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, a mentők egy embert kórházba szállítottak. Majd Egerben egy autó fának ütközött, az egri hivatásos tűzoltók egy embert a járműből kiemeltek, majd a mentőknek átadták.

Szombaton Tarnaleleszen egy garázsban gyulladtak meg berendezési tárgyak, a pétervásárai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat.
A hatvani hivatásos tűzoltók egy ajtónyitásnál működtek közre, a mentők szakembereinek biztosították a bejutást egy lakásba.

Vasárnap az M3-as autópályán két személygépkocsi ütközött, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Hét ember utazott a járművekben, szerencsére személyi sérülés nem történt. Eger és Szarvaskő között a 25-ös úton egy autó fejtetőre borult, az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és kerekeire állították. Egy ember megsérült a balesetben, őt a mentők ellátták. E két balesetről itt írtunk.

A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy villanyoszlopra dőlt telefonoszlopot távolítottak el, mely a forgalmat veszélyeztette. A hatvani hivatásos tűzoltók pedig egy meggyengült tűzfalat támasztottak meg, mely balesetveszélyt jelentett az alatta lévő gyalogosforgalomra.

Hétfőn a gyöngyösi és a hatvani egységeket riasztották száraz növényzet és nádas tüzéhez. Az egységek mindkét esetben a tüzet kéziszerszámokkal eloltották.

az eredeti hír itt elérhető