Visszavett a lendületből Barkóczi Nikoletta

2018.04.04

Visszalép Vámos Csaba, független képviselőjelölt javára Barkóczi Nikoletta, a Lendülettel Magyarországért Párt indulója, aki közleményben tudatta a döntését.

Barkóczi Nikoletta közleményében megköszönte az eddigi támogatást és arra kér mindenkit, aki rá adta volna le a voksát, hogy inkább a legesélyesebb ellenzékire, Vámos Csabára szavazzon. Szerinte csak ő győzheti le a kormánypárt jelöltjét. Megfogalmazása szerint az szükséges a kormányváltáshoz, hogy az ellenzéki szavazatok ne forgácsolódjanak szét a jelöltek között.

Barkóczi Nikoletta döntése éles ellentétben áll azzal, hogy az LMP miniszterelnök jelöltje Szél Bernadett egy keddi fórumon egyértelműen közölte: az LMP Heves megyében senki javára nem fog visszalépni.

A Lendülettel Magyarországért Párt megalakulását Lévai Katalin európai parlamenti képviselő, az egykori Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere jelentette be 2017. szeptember 20-án. Társelnöke Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke.

az eredeti hír itt elérhető