Kamionokat fosztogattak az autópályák parkolóiban – szabadságvesztés a büntetés

2018.04.06

Három hónap leforgása alatt tizennyolc esetben loptak el értékes szállítmányokat az autópályák parkolóiban álló kamionokból. A bíróság nem jogerős ítélete: szabadságvesztés.

A Hatvani Járásbíróság nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt B. J. I. rendű vádlottat négy év tíz hónap, B. Zs. T. II. rendű vádlottat három év tíz hónap, D. T. III. rendű vádlottat két év hat hónap, míg B. L. IV. rendű vádlottat két év szabadságvesztés büntetésre ítélte. A bíróság a IV. rendű vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2016. április 19. és 2016. július 19. között az éjszakai órákban közösen több, mint tizennyolc esetben az M1-es, az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályák parkolóiban álló kamionok jellemzően nagyobb értékű szállítmányait eltulajdonították. A többszörösen büntetett előéletű vádlottak a vagyon elleni bűncselekményeket szervezetten követték el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész valamennyi vádlott vonatkozásában a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.

az eredeti hír itt elérhető