Újra kinyitott az Uránia

2018.04.06

Újra várja a nézőket az 1913 óta mozgóképszínházként működő egri Uránia Mozi. A korszerűsítéseket mintegy kilencven millió forintból valósították meg. Az eddig 164 férőhely helyett mostantól 193 nézőt tud fogadni a filmszínház.

Szalagátvágással nyitották meg a Széchenyi utcai Uránia Mozit. Az intézmény két éve zárt be, most pedig megújult büférésszel, korszerű fűtésrendszerrel és az aktuális filmek hangulatához állítható speciális világítástechnikával várják a nézőket.

A felújítás során többek között három új vészkijáratot alakítottak ki, valamint minden ajtóra pánikzár került.

“Több mint száz éve működik mozgóképszínházként a Széchenyi utcai épület” -emlékeztetett az átadón Eger és térsége országgyűlési képviselője. Nyitrai Zsolt hozzátette: az Uránia Eger egyik szimbóluma, és a történelmi értékeit őrző város továbbra is büszke lehet a mozi barokk homlokzatára, az épületen belül pedig már a modern, 21. századnak megfelelő technológiára.

A kamaraterem megőrizte korábbi funkcióját, itt továbbra is régi és művészfilmeket vetítenek majd. Az online jegyvásárlás mostantól az Uránia Moziban is elérhető.

Nézd meg milyen lett:

 

 

az eredeti hír itt elérhető