Erdész szemmel: faültetéssel és -vágással indul a tavasz az erdőkben

2018.04.07

Elindultak az erdőművelési munkák az EGERERDŐ Zrt. erdeiben. Többek között facsemetéket ültetnek, Galyatetőn pedig kivágják a veszélyes fákat, emiatt a kilátó átmenetileg nem látogatható.

Az erdőművelés során a fiatal erdők kerülnek a középpontba – emelte ki közleményében az EGERERDŐ – ezek ültetése, ápolása most az egyik legfontosabb feladata, az elpusztult, a téli vadrágás során károsodott csemetéket pótolják, az első csemeteszállítmányok máér meg is érkeztek.

A mátrai fenyőpusztulás területein is hamarosan folytatódik a csemete ültetése, hogy változatos fafajú, a klímaváltozás hatásait jobban viselő lombos erdő növekedjen a fenyő erdők helyén. Folyamatban vannak még az enyhe tél miatt átütemezett fakitermelések is és az erdei utak mentén kígyóznak a sarangok.

Favágás miatt lezárva: Térkép mutatja a kerülőutat

Galyatetőn veszélyes fák kivágása miatt a kilátó és a Turistacentrum környezetében lévő erdőt április 3-ától átmenetileg lezárták. A munkavégzés vasárnap szünetel, ezért szombaton 17 órától hétfő reggelig a turistaút átjárható lesz a munkaterületen és természetesen a kilátó is látogatható. Azonban hétfőn újra indul a fakitermelés. A területet várhatóan jövő vasárnap, azaz április 15-én oldják fel, a korlátozás ideje alatt kerülni javasolt.

az eredeti hír itt elérhető