Eszterházy KESC: megállapodás a SUSI-val

2018.04.07

Az utánpótlás-nevelés szempontjából stratégiai megállapodást kötött egymással az Eszterházy Károly Egyetem, valamint a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola március végén.

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) több campusú egyetem. Az egyik ilyen campus székhelye Sárospatak, ahol immáron több mint tíz esztendeje zajlik a kézilabda utánpótlás-nevelés. A Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola (SUSI) kézilabda sportágban 2007 óta indít csapatokat különböző bajnokságokban, mára pedig már olyannyira nagy létszám mellett dolgozik a kizárólag utánpótlás alakulatokkal rendelkező egylet, hogy nyolc korosztályban – köztük országos serdülő és ifjúsági bajnokságban – hetvenkilenc gyermek sportolhat napról napra, négy edző szakmai iránymutatása mellett – részletezi a női kézilabda klub honlapján.

Hogy miért érdekes számunkra a sárospataki kézilabda?

Azért, mert az Eszterházy Károly Egyetem, és ezzel együtt az Eszterházy KESC (EKESC) fontos együttműködési megállapodást írt alá a SUSI-val. – A mi álmaink nem csak odáig tartanak, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen kizárólag Egerben működjön jól a kézilabdás ifjúság felnevelése, ennél sokkal nagyobbat gondoltunk, azt szeretnénk, hogyha Észak-kelet Magyarországon egy nagy közösséget tudnánk létrehozni az utánpótlás nevelés tekintetében.Azokon a campusokon legalábbis, amelyek hozzánk tartoznak, mindenképp ez a cél. Most is sikerült ezen az úton egy nagyot lépnünk előre, hiszen a sárospataki SUSI-val sikeresen megállapodtunk – fogalmazott az EKE rektora, az EKESC elnöke, dr. Liptai Kálmán.

Fontos megállapodás (Fotó: EKESC)

– Úgy gondoljuk, hogy a sport és a tanulás nem csak megfér, de jól is működik egymás mellett. Ez a filozófiánk, ezek után is segítünk majd azoknak a fiataloknak, akik nálunk képzelik el a jövőjüket, mind a sport, mind a tanulás területén – tette hozzá a rektor.

A megállapodásról további részletek olvashatók az eszterhazykesc.hu honlapon, ide kattintva.

az eredeti hír itt elérhető