Férfi vízilabda EK – Kikaptunk az olaszoktól. De akkor is: ma este hajrá magyarok!

2018.04.07

A magyar férfi vízilabda-válogatott öt góllal kikapott pénteken az olasz együttestől az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében. De a küzedelemnek még nincs vége, ma este szurkolhatunk a fiúknak, köztük a három egrinek: Angyal Daninak, Bedő Krisztiánnak és Kovács Gergőnek!

Az A csoport esti mérkőzésén a spanyolok megverték a görögöket, és ezzel az is eldőlt, hogy a magyar együttes már biztosan nem lesz csoportelső, azaz nem játszhat döntőt.

Eredmény, Szuperdöntő, 2. napA csoport:
Olaszország – Magyarország 10–5 (1–0, 4–1, 2–2, 3–2)
A magyar csapat gólszerzői: Manhercz 2, Zalánki, Jansik Sz., Bedő 1-1

A mieink a csütörtöki nyitónapon ötször egyenlítve  döntetlent játszottak a görögökkel, míg az olaszok némi meglepetésre nagyon simán, 11–4-re kikaptak a spanyoloktól. A pénteki találkozó elején úgy tűnt, Märcz Tamás együttesének nemcsak az olaszokkal, hanem a játékvezetőkkel is meg kell küzdenie, ugyanis támadásban és védekezésben is rendre az ellenfelet segítették a partról.

Fotó: Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

Ennek ellenére az első negyedben jól küzdött a magyar csapat, a másodikban viszont az olaszok elkezdték értékesíteni a könnyen kapott emberelőnyöket (5–1).

A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a magyar válogatott Manhercz Krisztián révén húsz perc után szerezte második gólját, majd Jansik Szilárd kozmetikázta tovább az eredményt (7–3). A zárónegyedben a csapat többször is három gólra felzárkózott, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Märcz Tamás mindennek ellenére hasznosnak és tanulságosnak nevezte a meccset.

Szombaton este 20.30-tól (M4sport.hu) Spanyolország vár a magyar nemzeti együttesre. Hajrá magyarok!

A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak majd.

Az A csoport állása: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 3, 3. Görögország 1 (15–16), 4. Magyarország 1 (14–19)
A B csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (30–10), 2. Szerbia 6 (22-7), 3. Montenegró 0 (10–19), 4. Franciaország 0 (7–33)

az eredeti hír itt elérhető