Eszterházy KESC: Kínok kínja, de három pont a fór!

2018.04.08

Kovács Fanni találata jelentette a győzelmet Szentendrén egy utolsó másodpercig kiélezett összecsapáson.

Szentendrei NKE – Eszterházy KESC 19–20 (11–6)

NB I/B, nők, kelet, 21. forduló
Szentendre, 100 néző.
V.: Földesi Cs., Halász A.

EKESC: Győrffy – Molnár N. 1, Bocsi, Hanczvikkel 2, Kobela 2, Buzsáki 1, Sári 8 (6). Cs.: Petrovics 4, Kovács F. 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 1/1. ill. 7/6.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 8 perc.

Fontos, komoly jelentőségű forduló következett az NB I/B keleti csoportjában azok után, hogy három hétig egyetlen mérkőzést sem láthattunk, hiszen hat körrel a szezon vége előtt olyan párosításokat rendeztek, amelyek az Eszterházy KESC sorsára is komoly hatással lehettek.

Elsősorban természetesen a Szentendrei NKE elleni találkozóra kellett összpontosítani, de lehetetlen volt a szombati nap eredményeivel nem foglalkozni. A közvetlen riválisok közül legalábbis a második Szeged KKSEhazai környezetben játszottak döntetlent az Orosházával, a harmadik Szent István SE pedig négy góllal kapott ki a vendég Nyíradonytól.

Mindez azt jelentette, hogy egri siker esetén már hárompontos előnyt jegyezhettünk volna a tabellán, de hangsúlyozzuk, ehhez mindenképp kellett a lányok szentendrei győzelme. Így kezdődött a vasárnap kora esti összecsapás, amely találkozón egyébként nagyon beragadtak a hevesiek – írja az eszterhazykesc.hun Fenyvesi Balázs, majd részletezi a fokozatosan egyre feszültebbé és szorosabbá váló meccset.

Egy hatvan percen át idegőrlő ütközetet nyert meg hatalmas csatában az Eszterházy KESC, és növelte három pontra az előnyét a bajnoki tabellán. Jövő szombaton Balmazújvárost fogadja a csapat.

A meccs részletei és Debre Viktor értékelése a klub honlapján olvashatók.

Borítókép: Archív fotó: Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető