Férfi vízilabda: hatodik helyen végzett a válogatott Rijekában

2018.04.08

A magyar férfiválogatott a rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének helyosztóján 15–7-re kapott ki Montenegrótól, így Märcz Tamás legénysége a hatodik helyen zárta a négynapos horvátországi tornát.

Négy nap alatt a negyedik ütközet várt a magyar együttesre a rijekai Kantidra-uszodában vasárnap , a három csoportmeccs – a görögök elleni döntetlen, az olaszok elleni vereség, valamint a Spanyolország felett aratott győzelem után immáron a helyosztó Montenegróval, az Európa Kupa Szuperdöntőjének ötödik pozíciójáért. Märcz Tamás együttese az A csoport küzdelmeit zárta a harmadik helyen, Vladimir Gojkovics legénysége pedig a B jelű kvartettben végzett a harmadik pozícióban.

Egriek is a válogatottban (Fotó: waterpolo.hu)

A meccs részleteiről a waterpolo.hu adott hírt, a mérkőzés 15–7-es montenegrói győzelemmel ért véget. Mindez azt jelenti, hogy Vladimir Gojkovics együttese az ötödik, Märcz Tamás csapata pedig a hatodik helyen zárta az Európa Kupa rijekai Szuperdöntőjének küzdelmeit.

A magyar alakulat nem lazíthat sokáig, hiszen kedden már Spanyolországban vívnak újabb nagy csatát, a Világliga következő fordulójában.

Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő – 2018. április 5-8., Rijeka
Helyosztók, 5. helyért

Magyarország – Montenegró 7–15 (2–4, 1–2, 2–6, 2–3)
Vezette: David (francia), Vlasics (horvát)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Török, Manhercz 2, Zalánki, Vámos 1, Mezei 1, Jansik D., Angyal, Nagy Á., Bátori 1, Bedő 1, Vadovics 1, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

 

az eredeti hír itt elérhető