Kutyajátszótér nyílt a Felsővárosban

2018.04.09

Ugró, kúszó, mászó akadályok, sőt agility elemek is várják a kutyákat és gazdáikat a szombaton átadott kutyajátszótéren a Felsővárosban. Az Egri Felelős Kutyások Egyesületének az a célja a játszótér létrehozásával, hogy biztonságosan és megfelelő körülmények között tudják kielégíteni mozgásigényüket a négylábú kedvencek.

A Felsővárosban, a Nagylapos út végén átadott kutyajátszótér egyelőre csak ideiglenes helyszín, hiszen ha megkapja az engedélyt, akkor az egri kutyasuli területéről átköltözhet a szomszédos, önkormányzati telekre. A városrészben élők régi vágya egy olyan játszótér, ahol a gazdák biztonságosan és megfelelő körülmények között tudják levezetni kedvenceik fölös energiáit.

Kardos Szilvia, az Egri Felelős Kutyások Egyesületének elnöke azt mondta: fontos, hogy a gazdák is komfortos körülmények között pihenhessenek, míg a négylábúak játszanak. A most kialakított játszótér egyaránt kielégíti az idősebbek és a sportosabb gazdák igényeit is. Ez utóbbiakat szolgálja az agility elemek széles választéka, amelyek mind a kutyának, mind a gazdának remek közös szórakozást kínálnak.

A felszereléseket a Mondjunk mancsot alapítvány felajánlásából és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kampánypénzéből tudták megvásárolni. Az Egri Felelős Kutyások Egyesülete 2-300 aktív játszótér használóra számít a jövőben.

az eredeti hír itt elérhető