Másokért tenni – Elismerés Bolyki Jánosnak

2018.04.09

Bolyki János borászt nem nagyon kell bemutatni az egrieknek, de bátran állítható, messzebb is ismert a neve és nem csupán a borai, hanem a másokat segítő elkötelezett tenni akarása miatt.  

Az egri borász elsősorban kiváló boraival vívta ki az ismertséget és elismertséget, nem véletlen, hogy a Pannon borműves céh tagja és Michelin-csillagos éttermekben kóstolják borát. Az Ernst & Youngtól az Év üzletember díján megkapta a Jövő ígérete elismerést, és sorolhatnánk. Itt írtunk róla bővebben.

Nem mehetünk elazonban amellett sem, hogy a jótékonykodásban is élen jár Bolyki János. Volt például, hogy egy játszótér létrejöttében nyújtott segítő kezet a Siketek Intézetének, máskor pedig borásztársaival összefogva az autizmussal élőket támogatta.

Bolyki János (j) átveszi az emlékplakettet az egyesülettől (Fotó: egyesület)

Így aztán nem meglepő, ám annál örömtelibb a hír, hogy a jó tett kifizetődő: a közelmúltban a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület adta át a borásznak (az egri Integrált Színházi- és Táncfesztivál keretében) az “Értelmileg sérült embertársainkért” emlékplakett, ezzel köszönve meg Bolyki Jánosnak, hogy elhivatottan segíti fogyatékossággal élő embertársait.

az eredeti hír itt elérhető