Folytatódnak a fejlesztések Noszvajon

2018.04.10

Az Eger melletti településen élők örülhetnek: megújul az iskola tornaterme, rendbe teszi a járdákat és kialakítanak egy területet helyi piac számára.

Noszvaj költségvetése idén 260 millió forint, ezt már elfogadta a helyi önkormányzat. Több mint tíz százalékát fejlesztésekre fordítják, így a járdák felújítását önerőből oldják meg. Könnyebb lesz például a babakocsit toló anyukáknak is – mesélte a TV Eger megkeresésére a település alpolgármestere, Szabó Péter. A piac kialakítása a helyi termelőknek fontos, bíznak abban, hogy ha megnyit, akkor a turisták is örülni fognak a lehetőségnek. Noszvaji lekvárokat, gyümölcsöt, zöldséget árulnak majd többek között. Ez a beruházás pályázati forrásból valósulhat meg.

Felújítják az iskola tornatermét

Egy másik pályázat pénzügyi forrása kell majd a munkálatokhoz, hiszen ez legalább 40 millió forintba kerül majd. A Figedy János Általános Iskola tornatermét szigetelik, rendbe teszik a tetőt, hogy megszűnjön a beázás, valamint nyílászárókat cserélnek, a tervek szerint már nyáron. Ennek köszönhetően a közüzemi költségek is csökkennek majd.

( Előkép forrása: http://tortenetekkepekkel.blogspot.hu/ )

az eredeti hír itt elérhető