Verspályázat indult a költészet napján

2018.04.11

Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve alkalmából.

A pályázat április 11-én a költészet napján indul és egy hónap áll rendelkezésre a fiatalok számára, hogy verset válasszanak, feldolgozzák és az osztályaikkal előadják, videóra rögzítsék az átírt verseket valamint beküldjék a csaladokeve.hu/szabadavers honlapra.

Ezek közül lehet választani:

Petőfi Sándor: Egy estém otthon
Petőfi Sándor: István öcsémhez
Arany János: Családi kör
Arany János: Itthon
Ady Endre: Őrizem a szemed
Móra Ferenc: Mártonka levele
Kaffka Margit: Petike jár
Weöres Sándor: Buba éneke
Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz
Kosztolányi Dezső: Most harminckét éves vagyok
Kosztolányi Dezső: Lásd, kisfiam, ezt mind neked adom most
József Attila: Mama

A pályázatról bővebb információt ITT talál.

A beérkezett alkotások szakmai zsűri fogja elbírálni. A zsűri választottja, valamint a közönségszavazás legtöbb szavazatot kapott nyertese családjával együtt egy hosszú hétvégét tölthet el a festői Szentendrei-sziget legstílusosabb szálláshelyén a Rosinante Fogadóban. Az egyéni győzteseket (mind a zsűr-fődíjas, mind pedig a közönségdíjas) segítő osztályok nyereménye egy-egy 1 millió Ft értékű osztálykirándulás. A közönségszavazás 2. és 3. helyezettjei 50.000, illetve 30.000 Ft értékű szabadon felhasználható élménycsomagokkal gazdagodnak.

 

az eredeti hír itt elérhető