Na tessék. Most meg ez. Kétmillió allergiás ember van az országban

2018.04.13

Megkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések szerint legalább kétmillió allergiás ember van az országban, és számuk folyamatosan emelkedik.

A szem, az orr viszketése, orrfolyás, orrdugulás, köhögés, torokkaparó érzés, bőrviszketés a szénanátha klasszikus tünetei – mondta Ladi Éva bőrgyógyász, allergológus főorvos az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön.

A csütörtöki mérésekből az derül ki, hogy az ország nagy részén nyírpollenből van a legtöbb a levegőben, emellett nagy a zöld juhar és a kőris virágporának koncentrációja is – hangzott el a Híradóban. Ezenkívül jelen van még a nyár és a fűz virágpora, valamint a ciprus- és tiszafaféléké szintén közepes, helyenként magas koncentrációban – közölte Kajtor-Apatini Dóra, az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának munkatársa.

Teával az allegria ellen

A gyógynövények segíthetnek abban, hogy immunrendszerünk ismét kiválóan működjön, de ez egy lassú, többlépcsős folyamat, türelmesnek kell lennünk – írja e téma kapcsán honlapján a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi.

Első lépés a tisztítás, segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben. Ezt megtehetjük például azzal, hogy hat héten át minden reggel csalánlevél teát iszunk éhgyomorra. Következik az immunrendszer működésének szabályozása, ehhez sok C-vitamint tartalmazó gyógynövényekre van szükség. Ilyen például a csipkebogyó, a szederlevél, a málnalevél, a feketeribizli-levél. A tyúkhúr salátaként vagy turmixként fogyasztva szintén hasznos C-vitamin forrás lehet.

Gyuri bácsi Lándzsás útifüves teakeveréke (Allergia tea) segít a pollenallergiában szenvedőknek majdnem tünetmentesen átvészelni a nehéz időszakot. Olyan növények vannak benne, melyek szabályozzák az immunrendszer működését, segítik a szervezet védekező munkáját. A keverékben szereplő gyógynövények erősítik egymás hatását.

Fontos részletek a füvesember oldalán, itt.

az eredeti hír itt elérhető