Változik a forgalmi rend és a buszok útvonala – csütörtökön kezdik a helyreállítást a Csiky utcában

2018.04.13

Az időjárás még közbeszólhat, de a tervek szerint április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását.

Mint ismert, március 12-én, a reggeli órákban beszakadt az útpálya a Csiky utca és a Barkóczy út találkozásánál. A keletkezett lyuk felülről nézve mintegy 40 x 40 cm-es kiterjedésű, alatta azonban egy mély kráter húzódik, így a közlekedés biztonsága érdekében szükséges volt egy kb. 4 x 4 méteres terület forgalomtól való elzárása. A beszakadt út helyreállítása az egri önkormányzat tájékoztatása szerint napokon belül indul.

A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.

A kivitelezés nagymértékben érinti a helyi tömegközlekedést, ezért az érintettekkel az önkormányzat hétfőn egyeztet a helyszínen. Ennek nyomán alakul ki a munkálatok idejére életbe lépő, új forgalmi rend és a buszjáratok útvonala.

– Ismételten felhívjuk az autósok és a közlekedők figyelmét arra, hogy ne megszokásból közlekedjenek, hanem fokozott óvatossággal közelítsék meg a Csiky és Barkóczy utcák kereszteződését! A jelenlegi helyzetben – a buszok, a kétirányú autós forgalom és a Csiky utcán felfelé közlekedők útjának biztosítása érdekében – fontos a türelem és a figyelmes közlekedés – hangsúlyozta közleményében az önkormányzat.

Az április 19-én kezdődő kivitelezés ütemtervéről és a közlekedési tudnivalókról további tájékoztatást ígértek.

Borítókép: archív fotó: Korsós Viktor

az eredeti hír itt elérhető