Gál Tibor: Egert népszerűsítik a gasztroturisták

2018.09.20

Gál Tibor egri borász is bemutatta kiváló borait a találkozón, ugyanakkor kihasználva remek időjárást és a programokat családjával együtt kirándult a Bolyki-völgybe. Kérdésünkre elmondta, szenzációs, tökéletes esemény volt a SVÉT közönségtalálkozója, amely mindenképpen hozzájárult a vidéki Magyarország felemelkedéséhez.

“Azért is örülök, hogy meghívták a pincészetünket, mert egy többezres, értő közönségnek megmutathattuk a borainkat. Különleges lehetőség volt ez számunkra, mert nem csupán a helyiek jöttek el, hanem az egész országból érkeztek vendégek Egerbe. A SVÉT állandó „profi” tábora is eljött, ők mindenhová elkísérik ezt a különleges utazó fesztivált” – tette hozzá az egri borász.

 

Eger Hírek – Azért a nagy többségnek nem kellett már bemutatni pincészetet…

 Gál Tibor – Természetesen nem most találkoztak első alkalommal a borainkkal, s mivel itt mindenképpen az ételek voltak a középpontban, olyan borokat hoztunk, amelyek a legszorosabb kapcsolatban és „barátságban” vannak  a gasztronómiával, így a 2016-os Bikavérünket és Pino Noirunkat, valamint egy 2015-ös fehér házasításunkat.

Eger Hírek – Mint a helyi közélet aktív szereplőjétől, a Városimázs bizottság elnökétől kérdezem: mit hozott a találkozó Egernek, mit adott hozzá a város imázsához?

Gál Tibor – Csak pozitív dolgokat tudok mondani, biztos vagyok benne, hogy tovább növelte a város vonzerejét, népszerűségét, ráadásul turisztikai szempontból egy aktív, értő közönség látogatott el hozzánk, akik természetesen megtekintették a gyönyörű történelmi belvárost. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a környékbeli, helyi vendégek is jobban kötődnek majd a gasztrokulturához egy ilyen sikeres rendezvény után. Bízom abban is, hogy az itt tapasztaltak alapján a következő Bikavér Ünnepen még szorosabbá válik az egri borászok és éttermek együttműködése.

Fotó: Nemes Róbert

az eredeti hír itt elérhető