Őszi szünet után újra az egri Hunyadi iskolában tanulhatnak a diákok

2018.10.26

Elkészült az iskola tetőszerkezetének javítása, az eddig felújítás alatt álló épületrész november 5-étől biztonságosan használatba vehető. Az eddig máshova járó hunyadisok”hazatérhetnek”.

Az elmúlt hetekben a város különböző intézményeibe járt a Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak egy része, mert korábban beázott a tető, erről itt írtunk.

A tető felújítása egyébként is időszerű volt, ám a rekonstrukciót későbbre tervezte a fenntartó. Csakhogy az időjárás közbeszólt, így a munkának hozzá kellett fogni. Az iskola szeptemberben arról téjákoztatta a szülőket, hogy várhatóan október végére elkészül a tetőszerkezet felújítása, és ez így is lett, erről az intézményvezető az iskola Facebook oldalán informálta a diákokat és szüleiket.

“November 5-én, hétfőtől minden diákunk számára a tanítás a megszokott rend szerint, az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola épületében folytatódik” – emelte ki Rózsa Sándor intézményvezető.

“Iskolánk tetőszerkezete a kijelölt időpontra elkészült. A beázási problémák megszűntek, az elektromos hálózat felülvizsgálata megtörtént, a szükséges belső felújítások megvalósultak. A kivitelező a beázott felületek esztétikai, higiéniai javítását is elvégezte. Az épületrész biztonságosan használatba vehető – sorolta az intézményvezető a Facebook posztban, hozzátéve, az udvar helyreállítása, külső utómunkálatok még hátra vannak, de november végére ez is meglesz. Emiatt azonban az iskola udvarának egy része továbbra is építési terület, ami le van kerítve, és mivel ide tartozik a kerékpártároló is, ezért kerékpárral nem engedélyezett a behajtás.

November 5-én tehát a Hunyadi iskolába várják a diákokat, azt kérik tőlük, hogy a Fadrusz János utcában lévő épületbe érkezzenek és elsősorban a Fadrusz utcai főbejáratot használják. A Brassói utca felől gyalogosan érkező tanulók a tornatermi bejáratot használhatják.

A teljes poszt itt olvasható.

az eredeti hír itt elérhető