Bohém rapszódia: Novemberben itt a Queen-film! – videó

2018.10.28

Végre eljött minden Freddie Mercury rajongó álma – hamisítatlan rockandroll életrajzi filmnek ígérkezik a Rami Malek főszereplésével, Dexter Fletcher (Eddie, a sas) rendezésében készült film, ami a Queen alapításától az 1985-ös Live Aid-koncertig meséli el a zenekar és ikonikus frontemberének történetét. A Bohém rapszódiát november 1-jétől játsszák a magyar mozikban!

Bohém rapszódia (természetesen a Queen slágere, a Bohemian Rhapsody magyarításából) mintegy tizenöt évet fog felölelni a zenekar alakulásától az üstökösszerű sikereken át a híres Live Aid segélykoncertig. Klasszikus életrajzi filmre lehet tehát számítani, sok zenével. A film körül ráadásul folyamatosan ott bábáskodtak a Queen még élő tagjai, így a siker garantált.

Az életrajzi filmet közel egy évtizede jelentették be, eredetileg Sacha Baron Cohen játszotta volna a sztárénekest, és rendezőjelöltként szóba került David Fincher neve is, ám végül a Mr. Robot című sorozatból ismert Rami Malek bújt Freddie Mercury bőrébe. A rendező Bryan Singer lett, ám belső források szerint megbízhatatlan volt és állandó nézeteltérésekbe ütközött Malekkel, ezért öt hónappal a forgatás kezdete után – és pár nappal azelőtt, hogy nemi erőszakkal vádolták – ki is rúgták, helyette Dexter Fletcher vezényelte le a forgatás hátralevő részét.

Freddie Mercury és jobbra az őt alakító Rami Malek – Fotó: thesun.co.uk

Malek mindenesetre megszólalásig hasonlítani fog Mercuryra, és hogy ezen felül milyen jól játssza majd el az énekest, az a november 1-jei magyar mozipremiernél kiderül.

Addig is kedvcsinálónak itt egy, a Queen legendás 1986-os budapesti Népstadion-beli koncertjén készült felvétel:

Címlapfotó: skynews.com

az eredeti hír itt elérhető