Adatbázissal segíti a tűzifát vásárlókat a Nébih

2018.10.29

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a jövőben is folytatja az internetes tűzifa hirdetések ellenőrzését. A hivatal honlapján a napokban működésbe helyezett, új adatbázis immár rendszerezetten rögzíti a jogszerűtlenül feladott hirdetések adatait, hogy ezzel is segítse a vásárlókat.

 

Az adatok bárki számára ingyenesen hozzáférhetőek és a logikus keresőmezők segítségével könnyen, gyorsan, célirányosan elérhetőek. A Nébih az információk közzététele során kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, indokolt esetben az adatok törlésére vagy módosítására is lehetőséget nyújt.

Nagy Dániel, a Nébih erdészeti igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 Aktuális csatornának hétfőn elmondta: sok panasz érkezik a hatósághoz az interneten vásárlóktól, hogy nem azt a fafajú tűzifát vagy nem azt a mennyiséget kapták meg, amit kifizettek, esetleg egyáltalán nem is kapták meg a szállítmányt.

A Nébih korábbi próbavásárlásai során eltávolíttatták a megtévesztő, jogszerűtlen hirdetéseket, de azt tapasztalták, hogy újra megjelentek hirdetések ugyanazokkal a telefonszámokkal, ezért is állították össze az adatbázist – közölte. A szakember kiemelte: tűzifa vásárlásakor a vevőknek kapniuk kell számlát vagy nyugtát, szállítójegyet, amelyen szerepel a megvásárolt fafaj és mennyiség, valamint kötelező tartalmú tájékoztatót.

A jogszerűtlen hirdetések adatbázisa a Nébih honlapján  ide kattintva érhető el, amelyben összegyűjtve megtalálhatóak a fiktív technikai azonosítók, valamint az ezekhez tartozó telefonszámok.

 

Fotók: Nébih.hu, Eger Hírek archív

az eredeti hír itt elérhető