Jön a Stadion utca! – Hétfőtől elindul a munka

2019.03.01

Az egymilliárd Ft-os kormányzati forrásból megvalósuló egri infrastruktúra-fejlesztési program II. ütemének egy újabb pilléréhez érkeztünk, ami a Stadion utca, mintegy 84 millió forintból történő felújítását jelenti.

Fotó: Szávoly Richárd

Felidézni is nehéz, hogy mikor tudtunk beszámolni utoljára ekkora léptékű városfejlesztésről, mint ami manapság a szemünk láttára történik Egerben, ezért talán nem kell szerénykednünk azzal kapcsolatban, ha azt mondjuk: ezekben az években történelmi jelentőségű városrehabilitáció zajlik a megyeszékhelyen. A minden kétséget kizáróan hosszú évtizedekre meghatározó fejlesztések talán már mindenki számára bizonyítják azt, hogy a város egy meredeken felívelő pályán halad mind a látványos beruházásokat tekintve, mind pedig a számok nyelvére lefordítva.

A folyamatosan rekordokat döntögető vendégéjszakák számától kezdve a beruházások volumenén át vizsgálódva, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az évtized végére Eger az ország egyik legnépszerűbb és legélhetőbb városává vált. A hamarosan közvetlen autópálya-összeköttetést is biztosító M25-ös, és a tervek szerint még az idén tervezési fázisba lépő elkerülő út, valamint az intermodális csomópont is, élő példái és egyben legnagyobb lélegzetvételű elemei ennek a fejlődésnek.

 

A napokban elkezdődő Stadion utcai fejlesztés kapcsán szükség lesz a lakók és az Érsekkertbe látogatók türelmére is!

A kivitelező már a jövő hét elején átveszi a munkaterületet és felvonul, így a munkagépek
mozgására már hétfőtől lehet számítani, ám ez még érdemben nem érinti a
belvároshoz közeli utca forgalmát.

Mint azt Zentai Lászlótól, a Polgármesteri Hivatal sajtóreferensétől megtudtuk: szerdán kezdődik el az érintett lakosok és a stadionba, Érsekkertbe érkezők részéről türelmet és megértést igénylő időszak. Előbb a park és a Szentmarjay Stadion előtti területet bontják fel nagy erőkkel, az utca más részein pedig a közmű-felújítást előkészítő, kutató árkokat nyitnak a munkások. Ez utóbbi még nem jelent különösebb zavart a közlekedésben, így az első napokban mind a Szálloda utca, mind a Deák Ferenc út felől megközelíthető lesz a terület.

 

Fotó: Szávoly Richárd


A gyalogos átmenő forgalmat folyamatosan, a teljes rekonstrukció idején biztosítani fogja a kivitelező. A sportlétesítmények megközelítését az Érsekkert túloldaláról biztosítják majd, illetve az autósoknak az Ady Endre utcai, ingyenes parkolók használatát javasolják.

Nincs megállás!

A több, mint 30 fejlesztést jelentő, egymilliárdos egri fejlesztési program keretében a Bródy utca megújítása mellett a napokban elkezdődött az útépítés a Fertőbánya utcában, emellett járda épül a Szövetkezet utcában és már zajlik a Gerle-közi (Könyök utcai) fejlesztés előkészülete is.

 

az eredeti hír itt elérhető