A tökéletes szalagos fánk titka Stiller Tamástól
2019.03.05Az egri séf ezúttal a tökéletes szalagos fánk receptjét mutatta be Takács Gábor cukrásszal a Duna Tv műsorában.
A hagyományos porcukros, barackleváros verzió helyett gyümölccsel töltött tejszínhabos, illetve csokis változatot készített a páros. A nézők figyelemmel követhették a gyúrás, a kelesztés, a szaggatás, valamint a sütés folyamatát is.
https://www.mediaklikk.hu/csalad-barat-receptek/cikk/2019/02/27/szalagos-fank-recept/
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 dl tej
- 10-15 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- só
- 3 tojássárga
- 1 egész tojás
- 1 liter olaj
Elkészítése:
– Az élesztőt futtassuk fel. A leszitált liszthez adjuk a hozzávalókat és puha tésztát gyúrunk belőle.
– Az első kelesztés után nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe. Ez után még kétszer kelesszük, de már nem hajtsuk félbe.
– Szaggassuk és olajban süssük ki, fedés nélkül.