Slow közösség alakul a Fúzióban

2019.03.15

Március 23-án, szombaton benépesül a Gál Tibor Fúzió, ekkor rendezik meg ugyanis első alkalommal a Slow Market elnevezésű piacot,mely ezentúl minden hónapban otthont talál a pincészetben.

Az eseményt szervező Slow living Hungary mozgalom elnöke, Szekeres Diána elmondta, hogy sokkal többről van szó, mint egy kézműves piacról. A Slow Living mozgalom termelői, művészei igazi közösségi élményt próbálnak nyújtani, s azt szeretnék, ha kellemes, szép szombat délelőttöket, délutánokat tudnának közösen eltölteni az egriekkel.
Azt is megtudtuk, hogy a Slow Marketen életteli, pozitív hangulatra, lazulásra lehet számítani. Barátságos, állandó kapcsolatot szeretnének kiépíteni a – reményeik szerint – visszatérő látogatók és a termelők, borászatok, éttermek, valamint a megjelenő művészek között.

A nemzetközi, 160 országban működő Slow mozgalom alapját is ez adja, hogy mindenféle kereskedelmi összekötőt kihagyva közvetlen kapcsolatot teremtsen az emberek és a termelők között, akik az étkeket, italokat, finomságokat

– mondja Szekeres Diána. Hozzáteszi, hogy a Slow Food tagok összekapcsolják a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal, a természet harmóniájának megőrzésével.

Szekeres Diána a magyar Slow mozgalom elnöke és Carlo Petrini, a Slow Food nemzetközi szervezet alapító-elnöke a torinói Terra Madre Salone del Gusto eseményen. – Fotó: Nemes Róbert

A Fúzióba látogatók arra számíthatnak, hogy egy barátságos, zenével egybekötött lazulós napot tölthetnek el együtt. Úgy válogatták össze a résztvevőket, hogy a mozgalomban tevékenykedők minden területéről jelen legyenek a Slow Marketen. Színes forgatag várja az idelátogatókat, akik kékfestővel, ékszerkészítővel, sonkakészítővel, sajtmanufaktúrával találkozhatnak, de megízlelhetik a noszvaji lekvárt, szörpöt is.

A Slow Market piacokon nemcsak a vásárlás a cél. Igazán azt szeretnénk, hogy az emberek időt töltsenek itt, beszélgessenek a termelőkkel, művészekkel és egymással. Különleges Slow élményt is kapjanak a piac termékein túl.

Célunk, hogy a vásári színes forgatagban kialakuljon egy állandó, tudatos Slow közösség, ami élményeken keresztül válaszokat is ad Slow tagjainkkal arra, hogyan tudunk lassabb, egészségesebb, környezettudatosabb életet kialakítani magunk körül – vázolja a jövőt a mozgalom elnöke. E bizalmi, jó viszony megteremtésére törekszünk egész éven át, a hónapról hónapra megrendezendő Slow Marketen, ahová meghívott vendégeket is várunk. Agrár szakemberekkel, hírességekkel, gasztrobloggerekkel, külföldi Slow tagokkal is találkozhatnak az év során a Fúzióba látogatók.

 

Ebner Béla

az eredeti hír itt elérhető