Oláh Gergő is részt vett a nevelőszülői hivatást népszerűsítő programon

2019.04.10

Eger volt a következő állomása a Befogadlak, nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos programsorozatnak.

A rendezvényen a Lehetetlen Nincs rajzpályázat megyei díjait is átadták, valamint a kicsiknek játszóházzal és meseelőadással is készültek. Továbbá a nevelőszülők tapasztalataikat is megosztották egymással, mindennapjaikról, gondjaikról, örömeikről.

Fülöp Attila, államtitkár köszöntőjében kiemelte:
Hazánkban nem csak fizikai, hanem közösségi építkezés is zajlik, hiszen szükség van arra, hogy a másokért való felelősségvállalásban is megerősödjünk.2014 óta foglalkoztatási jogviszony a nevelőszülői hivatás. Jövőre bevezetésre kerül a nevelőszülői gyed és azt gondolom, hogy az idei költségvetés is, amely 850 millió forinttal többet tartalmaz a nevelőszülők részére, azt mutatja hogy ebben szeretnénk erősíteni a gyerekvédelmét. A családi kötelékek mindennél fontosabbak, azoknak a gyerekeknek is akik átestek bármilyen traumán.

Zárásként Oláh Gergő lépett színpadra, aki szívén viseli a gyermekek sorsát, ezért a programsorozat több állomásán is énekelt már a résztvevőknek. Az X-faktor harmadik szériájának győztese közösségi oldalán egy csoportképet is megosztott az eseményről.

Forrás: Oláh Gergő facebook oldala, Befogadlak facebook oldal

az eredeti hír itt elérhető