EP választás: együttműködik az MSZP és a Jobbik

2019.04.11

Már javában tart a 2019-es európai parlamenti választási kampány. Csütörtökön Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő Egerben gyűjtötte az ajánlásokat az MSZP – Párbeszéd szövetségének. Azt mondta a májusi választáson szorosan együttműködnek majd a Jobbikkal is.

Csütörtökön az MSZP-s Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő a Vallon úton gyűjtötte a támogató aláírásokat és ismertette a pártszövetség programját, a Szociális Európát az érdeklődőkkel.

Azt mondta: Az MSZP és a Párbeszéd szövetségeként közösen indulunk a választásokon és több száz helyen vagyunk jelen.

Nemcsak a Párbeszéddel szövetkeznek, az MSZP a Jobbikkal is összeáll az Európai Parlamenti választásban, ugyanis megállapodtak abban, hogy szorosan együttműködnek majd a szavazókörök biztosainak koordinálásában –tette hozzá Ujhelyi István.

Emlékezzünk csak – most pont azok szövetkeznek, akik korábban kizárták az együttműködést. Úgy látszik nem számít, hogy a Jobbik pár évvel ezelőtt még uniós zászlót égetett, most mégis szövetkeznek, de helyi szinten is.

Az ellenzéki pártokból alakult civil szervezet, az Együtt a Városért Egyesület polgármesterjelöltjét is a Jobbik adja, Mirkóczki Ádám személyében.

Az aláírásgyűjtésen viszont hiába kérdeztük az MSZP-s politikust, hogy a zászlóégetés és a különböző politikai nézetek tekintetében mennyire tartja hitelesnek a Jobbikot és Mirkóczki Ádámot sorra kitérő válaszokat kaptunk. Vajon mi volt oka?

az eredeti hír itt elérhető