Új Mercedes-Benz buszok érkeznek Egerbe

2019.04.12

Ünnepélyes eseményen adta át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN Buszpark Kft. számára készre szerelt 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation, ZF automata váltóval szerelt városi szóló autóbusz utolsó ütemben elkészült 17 darabját. A korszerű járművek Eger mellett Hatvanban, Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon és Salgótarjánban állnak forgalomba tavasztól.

A debreceni buszgyártó cég az EvoBus Hungária Kft.-vel szorosan együttműködve, a szállítási ütemezést betartva március közepétől folyamatosan helyezte forgalomba az alacsonypadlós járműveket, az utolsó modellek kulcsait pedig az április 24-i vállalt határidő előtt, ünnepélyes keretek között nyújtotta át Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója Ungvári Csabának, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési-vezérigazgató helyettesének – írja az Origo.

A VOLÁN Buszpark Kft. 17 milliárd forintot meghaladó értékben összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbusz beszerzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást 2018 nyarán. A pályázaton sikerrel szerepelt az Inter Traction Electrics Kft. és a Merkantil Bank közös ajánlata.

A most átadott autóbuszok jelentős magyar hozzáadott értékkel készültek, de hosszú távon a készre szerelés esetében elérhetjük a kiemelkedően magas, akár negyven-ötven százalékos arányt

– mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Emellett áprilistól kezdhetjük el a sorozatgyártást is a debreceni üzemünkben, heti rendszerességgel érkeznek majd az alvázak a spanyol Mercedes-Benz gyárból, s hamarosan új kategóriákban is bemutatunk egy-egy prototípust – tette hozzá.


Több hazai város elővárosi közlekedését segítik majd a modern, alacsonypadlós, klímás autóbuszok – Fotó: media.daimler.com

A járművek egyébként 12 méter hosszúak, 2,5 méter szélesek és klímával 3,1 méter magasak. Teljes befogadóképességük 102 fő, a fix ülőhelyek száma 26. Kerekesszékkel a középső ajtónál lehet utazni, a felhajtást mechanikus rámpa segíti. A teljesen alacsonypadlós modellek megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak.
A gépkocsikat 6 hengeres, 7,7 literes, 220 kW maximális teljesítményű, 1200 Nm nyomatékú, EURO6-os dízelmotorral, és 6 fokozatú ZF EcoLife automata váltóval szerelték. 

Címlapfotó: Danko Imre

az eredeti hír itt elérhető